Iniciativa Cuba Socialista

Initiatief Cuba Socialista is een Belgische solidariteitsbeweging met Cuba. ICS werd opgericht in 1992 naar aanleiding van het verscherpen van de VS-blokkade door de wet Torricelli. In oktober 1994 richtten we voor het eerst het jaarlijks solidariteitsevenement Che Presente in. Tien jaar later, in oktober 2004, startten we met de ledenbeweging. Intussen hebben we de kaap van de 700 leden overschreden. We werken op basis van een platform dat de Cubaanse revolutie ondersteunt.

We organiseren jaarlijks nationale activiteiten, zoals de solidariteitsdag ‘Che Presente' en vormingsnamiddagen voor leden. We voeren campagnes en (co-)organiseren acties in solidariteit met Cuba, en tegen de houding van de VS en Europa. We nodigen regelmatig Cubaanse gasten uit. We organiseren inleefreizen, hoofdzakelijk gericht op jongeren en syndicalisten. We nemen deel aan nationale en internationale solidariteitsinitiatieven. Via onze site Cubanismo zorgen we voor actuele info.

ICS heeft lokale groepen. Iedereen die met een open geest de Cubaanse realiteit beter wil leren kennen, begrijpen of bekend maken, nodigen we uit om lid te worden en met ons mee te werken.

Visit and enjoy the site Iniciativa Cuba Socialista, belonging to category International Solidarity

cubanismo.net
0
0.0/5 for 0 rate
14-10-2013
Iniciativa Cuba Socialista

Related sites Iniciativa Cuba Socialista

Humanitäre Cubahilfe e.V
Sammlung medizinischer und humanitärer Hilfsgüter für Cuba
El Porvenir del Sahara
Jovenes Saharauis que han estado estudiando en Cuba
Cuba Sí
Kuba-Arbeitsgemeinschaft in der Partei DIE LINKE
KarEn e.V.
KarEn ist eine Nichtregierungsorganisation (NGO) mit Sitz in Berlin, ein eingetragener...
 
Powered by Arfooo directory © 2007 - 2019    Generated in 0.021 Queries: 7       Newsletter